tirsdag den 27. juli 2010

Borneo Calling!

Hej allesammen,

saa fik vi endelig taget os sammen til at faa skrevet lidt paa bloggen igen (grundet computer-mangel og dovenskab..). Der er jo sket meget siden sidst, saa lad os tage den fra begyndelsen..

Vi forlod jo Boracay d. 17. juli, hvor vi drog mod Malapascua, en lille tropeoe nord for oeen Cebu. Med lidt vemod sagde vi farvel til Boracay og floej til Cebu City, klar til nye udfoldelser. Da vi ankom i lufthavnen i Cebu stod vi klar til at tage vores bagage for derefter at skynde os ind til byens busstation for at naa bussen op til byen Maya (en 4-timers tur), hvor faergen til Malapascua sejlede fra. Men vores bagage kom aldrig.....

Da vi var i lufthavnen paa Boracay, saa havde lufthavnen aabenbart sendt hele flyets bagage til Manila i stedet for Cebu - dvs., at de sendte et tomt fly afsted. Det er tog et typisk eksempel paa hvordan Filippinerne er - der er ikke altid saa meget styr paa sagerne! De sagde dog, at vores bagage ville ankomme senere samme dag, men vi kunne ikke blive i lufthavnen, for vi skulle jo naa en baad i Maya senest kl 18! Saa der var lidt stress paa, men personalet lovede os at de ville sende bagagen op til Malapascua naeste dag. Da der var gaaet noget tid med at vente paa bagagen (som aldrig kom) samt utallige diskussioner med personalet, saa gik det hurtigt op for os at vi ikke kunne naa at tage bussen op til Maya, hvorfor vi maatte ty til andre midler. Vi valgte derfor at forkaele os selv og hyrede en taxa hele vejen op til Maya - En tur der nu kun ville tage ca. 2,5 time saa vi kunne naa en tidlig faerge - Yaj! Da vi dog ingen penge havde paa lommen og vi kun havde faaet morgenmad, var taxa-manden saa flink at holde ind ved en ATM samt McDonalds, hvor det skulle vise sig at vi ville faa den flotteste bigmac vi nogensinde havde set, hvilket vi var ret meget oppe og koere over (evt. pga. traethed og underernaering). Saa det endte alt sammen med, at vi racede gennem byen i vores VIP-taxi og kvaernede fantastiske Mc'd burgere!-That's how a backpacker life should be! Vi ankom til Maya og naaede heldigvis en faergen samme dag.

Paa oeen moedte vi et dansk par og to piger fra Estland som vi ogsaa hang ud sammen med paa Boracay. Samtidig moedte vi et hollandsk par i Maya, saa resortet paa Malapascua blev en utrolig festlig affaere! Samme aften som vi ankom (midt i happy-hour) gik det rigtig godt med Gin&Tonic'en, hvorfor Louise og jeg pludselig befinder os paa en lille motorcross, farende gennem skoven med halsbraekkende sving, mens vi hamrer oel og raaber - For vi skal da til det lokale diskotek! Festen blev afholdt paa en basketball bane midt i en skolegaard og her deltog baade boern paa 10 aar og aeldre mennesker. Louise bondede max med de smaa piger, mens de sang med paa Justin Biebers fantastiske sange! Efter nogle timer roeg vi pludselig paa motorcrosseren igen paa vej tilbage til resortet. Alt i alt en fed og meget surrealistisk aften! Dagen efter var vi lidt ramte, saa vi laa mest paa stranden og snorklede rundt i vandet sammen med det hollandske par. Da vi ringede til flyselskabet, ville de, som ellers lovet, ikke levere vores bagage "fordi vi havde ringet for sent" (klokken var ca 10 og det var soendag - og Filippinernere er altsaa dovne!). Vores bagage kom heldigvis samme dag, selvom det kraevede meget overtalelsesevne (takket vaere vores hollandske ven, Dirk) - han truede dem med at komme med "tremendous force", hvis de ikke leverede bagagen. Saa vi var glade og tilfredse.

Vi valgte at tage vores Advanced Open Water certificate paa Malapascua, daa vi rigtig gerne ville ud at dykke med thresher sharks - og det skulle du vaere advanced for at goere (pga. dybden). Sammen med Henrik, vores danske ven, besluttede vi 3 os for at tage kurset og det var bare super fedt. Vi startede ud med et navigationsdyk efterfulgt af et natdyk, Fish ID kursus, vragdyk og saa et dybdedyk (30+ meter), hvor vi saa 3 threshersharks. Det var virkelig nogle fede dyk og vi var saa glade for at vi gjorde det. Udover at dykke, saa slappede vi bare max af, spiste noget laekkert mad og udnyttede happy hour til fulde hver dag - saa det var det soede liv vi levede paa Malapascua! Efter 4 dage, saa skulle vi til Cebu, da vi skulle flyve til Borneo dagen efter. Vi fulgtes alle ad (dvs. det danske par, det hollandske par og os) til Cebu, hvor vi hyggede os i loebet af dagen samt fik en udsoegt 75 min full body massage for 26 kr!! Dagen efetr floej vi til Manila fra Cebu, tog en taxa fra Manila til Clark (lufthavn nordfor Manila), floej til Kota Kinabalu (hovedstaden i Sabah, Borneo), floej videre til byen Tawau (Sabah, Borneo) og saa med en taxa til havnebyen Semporna, hvor vi skulel sove - dvs. MEGET lang dag!

Efter en god nattesoevn blev vi hentet af dykkerresortet Seaventures, som er en gammel boreplatform, der nu fungerer som dykkerresort ude ved Mabul, taet paa Sipadan. Det var et virkelig fedt sted; det eneste man skulle lave var: dykke, spise og sove. Vi moedte en masse soede mennesker, bl.a. nogle danske drenge, som vi var ude at dykke ved Sipadan med. Sipadan er forresten en lille oe, hvor noget af verdens smukkeste koraller og marineliv eksisterer - og vi kan kun give folkene ret, for det var virkelig helt fantastisk! Vi saa hajer (whitetips og reef sharks), kaemper skildpadder, blaeksprutter, sting rays, kaempe bumpheads, barracudas, nudi branches, muraener og andre flotte stimer fisk. Det var virkelig en klasse for sig og efter 12 dage har vi nu gennemfoert 18 dyk alt i alt.

Derfor vilel vi nu gerne tilbringe lidt tid over vandet, for en gangs skyld. Saa derfor tog vi fra Sipadan og op mod Kinabatangan, som er en kaempe flod i Borneo. Her skulle vi leve meget spartansk i en junglecamp, hvor vi var ude paa night safari og morning safari for at spotte dyr og andet liv. Vi saa vilde orangutanger, krokodiller, king fisher birds, hornbill birds, en masse soede aber (cheeky monkeys, fx.), monitor lizzard, ugler og meget andet. Efter denne tur drog vi videre til et Proboscious abe-reservat, hvor vi saa dem blive fodret osv. De er ogsaa kaldet naeseaber - de er kendt for deres karakteristiske naese og ja, ehm.. googl billederne selv! Det var virkelig fedt at vaere saa taet paa dem, da de kun lever vildt paa Borneo. Derefter tog vi ind til byen Sandakan, hvor vi lige nu befinder os.

Imorgen skal vi paa Turtle Island tur, hvor vi skal se Greens Turtles laegge aeg samt se en masse aeg blive udklaekket, hvor vi skal saette nogle smaa, nyfoedte turtles ud i havet. Saa det glaeder vi os rigtig meget til! Turen tager 2 dage, og bagefter tager vi til et andet abe-reservat, hvor vi skal se orangutanger. Vi skal derefter flyve til Kota Kinabalu, hvor vi faar tid til at slappe lidt af, river rafte, bestige bjerg, dykke og snorkle, bade og bare alt i alt nyde livet lidt:) Saa I skal nok hoere fra os snart igen!

Haaber, I alle har det godt - vi glaeder os til at hoere fra jer. Miss y'all og haaber, I nyder sommeren:)

Mange kram, Louise og Troels

Ingen kommentarer:

Send en kommentar